United Bikers Diest
  • Vanaf 20 Mei terug Avondritten
 
Kalender Clubinfo Statistieken UBMS Marathon Forum Start2MTB Gallerij  
Nieuws Info Parcours Route Foto's Contact Sponsors

Er kan gekozen worden tussen 4 afstanden: 30 - 44 - 62 - 80 Km. De start gaat best pittig zijn, voor iedereen ! Het vertrek is aan Karteria langs het ronde punt richting Noorden, Molenstede, de Holle weg omhoog, het Hellegat naar beneden en dan het Grasbos omhoog, in wielermilieu's bekend als de Poggio. Even verder een splitsing voor de 62-80 km links voor een omweg om de pittige hellingen van Dassenaerde aan te doen, en rechtdoor de 30-44km om een iets kortere weg te nemen richting Wallen in Diest. De lussen worden in uurwerkwijzerzin afgewerkt. Hieronder de kaarten en de beschrijving van de verschillende afstanden. Helemaal onderaan een interactieve overzichtskaart van het parcours.

 
30 Km Genieten van de streek? Pas bezig met MTB? Op een aanvaardbaar uur thuis willen zijn en toch profiteren van een deftige après? Hier zit je juist! Het is wel 30 km, maar na 9km kan je kiezen voor moeilijk, de Wallen, of makkelijk, een shortcut van 1,5km, waardoor je uitkomt op 29 km. Onze minimum afstand is misschien wat meer dan gebruikelijk, doch er zijn enkele vlakke, bosrijke verbindingsstukken die het wat makkelijker maken. Dit afgewisseld met enkele mooie offroad bosstukken en wegen met unieke vergezichten.
 
 

44 Km

De standaardafstand:
De ene trail na de andere, de ene klim na de andere... Hier wordt Mountainbiken met de grote "M" geschreven.
 

62 Km

Is een tocht van 62 Km je wekelijkse bezigheid?
Misschien is deze afstand wel de aanzet richting marathongebeuren. Hier zitten alle mooie stukken van Diest in, een aanrader !
 

80 Km

Zin in het langere werk? Minstens 4 uur genieten van het Hageland?
Dan zit je hier goed! Het is een aangename marathon met een goeie mix van baan, bos en techniek. Pittige klimmen, dito afdalingen, en binnenkomen langs de Demer. Hier zitten enkele unieke stukken in die door andere naburige tochten niet aangedaan worden. De laatste bevoorrading is op een zeer unieke plaats, met rijsttaart. Laat je verrassen. Het offroad gehalte is meer dan 85% en het deelnemen zeker waard! Dit is niet voor watjes!!!
 
Gebruiker:
Paswoord:
United Bikers Diest disclaimer