United Bikers Diest
  • Opgelet! Start om 8u30 op zon-en feestdagen!
 
Kalender Clubinfo Statistieken UBMS Marathon Forum Start2MTB Gallerij  
Nieuws Info Parcours Route Foto's Contact Sponsors

Er kan gekozen worden tussen volgende 5 afstanden: 30 - 44 - 62 - 80 - 102 Km. De start gaat best pittig zijn, voor iedereen ! Het vertrek is aan Karteria langs het ronde punt richting Noorden, Molenstede, de Holle weg omhoog, het Hellegat naar beneden en dan het Grasbos omhoog, in wielermilieu's bekend als de Poggio. Even verder een splitsing voor de 62-80-102km links voor een omweg om de pittige hellingen van Dassenaerde aan te doen, en rechtdoor de 30-44km om een iets kortere weg te nemen richting Wallen in Diest. De lussen worden in uurwerkwijzerzin afgewerkt. Hieronder de kaarten en de beschrijving van de verschillende afstanden. Helemaal onderaan een interactieve overzichtskaart van het parcours.

 
30 Km Genieten van de streek? Pas bezig met MTB? Op een aanvaardbaar uur thuis willen zijn en toch profiteren van een deftige après? Hier zit je juist! Het is wel 30 km, maar na 9km kan je kiezen voor moeilijk, de Wallen, of makkelijk, een shortcut van 1,5km, waardoor je uitkomt op 29 km. Onze minimum afstand is misschien wat meer dan gebruikelijk, doch er zijn enkele vlakke, bosrijke verbindingsstukken die het wat makkelijker maken. Dit afgewisseld met enkele mooie offroad bosstukken en wegen met unieke vergezichten.
 
 

44 Km

De standaardafstand:
De ene trail na de andere, de ene klim na de andere... Hier wordt Mountainbiken met de grote "M" geschreven.
 

62 Km

Is een tocht van 62 Km je wekelijkse bezigheid?
Misschien is deze afstand wel de aanzet richting marathongebeuren. Hier zitten alle mooie stukken van Diest in, een aanrader !
 

80 Km

Zin in het langere werk? Minstens 4 uur genieten van het Hageland?
Dan zit je hier goed! Het is een aangename marathon met een goeie mix van baan, bos en techniek. Pittige klimmen, dito afdalingen, en binnenkomen langs de Demer. Hier zitten enkele unieke stukken in die door andere naburige tochten niet aangedaan worden. De laatste bevoorrading is op een zeer unieke plaats, met rijsttaart. Laat je verrassen. Het offroad gehalte is meer dan 85% en het deelnemen zeker waard! Dit is niet voor watjes!!!
 
 

102Km

De 102 km heeft t.o.v. de 80 km onderaan een extra lus van 22 km, met een paar langere stukken waar het gashendel volledig kan opengedraaid worden ;-) Geniet ook van het uitzicht en de natuur, je zit hier op een hoger plateau met een ver uitzicht. Tijdens de verkenningen werden regelmatig enkele reigers en valken gespot.

 
 

Interactieve kaart

Rechtsboven kan je kiezen tussen kaart of satelliet. Slepen met linkermuisknop om te verschuiven. Om in te zoomen, muiswiel of +- knoppen gebruiken. Op icoontjes kan geklikt worden zodat info zichtbaar wordt.

 
 
Gebruiker:
Paswoord:
United Bikers Diest disclaimer